Krimi

Fås som p-bog eller e-bog.

’Sommerfuglen er et godt bud på en karakterdrevet krimi’, skriver Dansk BiblioteksCenter i sin lektørudtalelse og taler om ’en underholdende roman’.

’Sproget er enkelt og skarpt, der er skåret ind til benet og flere steder har romanen mere tilfælles med klassiske skæbnetunge amerikanske noirfortællinger end den moderne skandinaviske krimi og det er ment som et plus. Hos Klahn er det fortiden, begæret og byen …’

 

Stor cadeau også fra Vibeke Johansen, der som hovedkraft bag Krimimessen Horsens har fingeren på pulsen. Vibeke placerer Sommerfuglen i sin Top 5 over 'flotte krimi/spændings-debuter i 2016':

Jürgen Klahn er aktiehandleren, der blev krimiforfatter, men forfatter blev han nu ikke med romandebuten, for Klahn har tidligere skrevet mange noveller. I Sommerfuglen møder vi drabsefterforsker Jesper Frank, der skal opklare drabet på den smukke Kirsten Vedell, som måske har være udsat for et hjemmerøveri.

Går man til forfatterens hjemmeside, kan man her bl.a. læse om hans favoritter. Jeg blev glad for at se, at vi deler en fælles begejstring for Steen Langstrup: ”Stikker ligger højt i min top ti over alle tiders læseoplevelser, fordi Steen Langstrup skærer ind til benet”.

https://horsensbibliotek.dk/nyheder/bogtips/fra-sommerfuglen-til-krokodillevogteren

 

Uddrag fra bogen:

"Du ligner et uheld. Er det stadig Kingo, der spøger?”

”Hvem Kingo?” Men Frank var sig kun alt for bevidst om sine mørke rande om øjnene. Endnu engang havde han været i byen hele natten, købt øl og drinks og stukket sedler i falske hænder. Uden resultat. Nogen påstod, Kingo var flyttet til Thailand – eller Ribe, men sporene fortabte sig. At ’spøge’ ramte plet. Christinas plageånd var som en spejling i mørket. Et lagen af luft

”Husk Sherlock Holmes og Dr. Moriarty.” Chevalier pakkede sit grej sammen. ”I længden ender vi med at ligne vores fjender ...”

 

Bagsidetekst:

Drabsefterforsker Jesper Frank har andre planer end at opklare drabet på den smukke Kirsten Vedell. Pressen taler om et hjemmerøveri; alligevel finder Frank det svært at engagere sig. Han er gennemsyret af hævntørst mod biltyven Iver Kingo, som han gør ansvarlig for sin kollega Christina Lundgårds skæbne. Christina, som Frank i al hemmelighed har haft et forhold til, sidder i dag i kørestol med en kugle fastklemt i hjernen.

Da Kingos navn dukker op i forbindelse med drabet, vågner Franks instinkter; men biltyven er før smuttet fra ham, godt hjulpet af kvinderne i sit liv. Hævntørst blandes med jalousi, og Frank gør den smertelige erfaring, at begge dele slører dømmekraften. Linjen, der skiller hævn fra retfærdighed, er hårfin, og det samme er linjen mellem ven og fjende.

Hvem han kan stole på, og hvem der falder ham i ryggen, opdager Frank først meget sent.

 

'Aktiehandleren, der blev krimiforfatter': Omtale i JP Aarhus 28. september.

 

    'Mellem hævn og retfærdighed': Århus Stiftstidenes omtale den 27. september: