24. august 2017. Gode historier består af én del gode idéer og ni dele knofedt - men ikke nødvendigvis i den rækefølge. Strukturen kan planlægges, men det er skriveprocessen, der giver historien sjæl: ét ord ad gangen, to ord, tre, tusind, titusind ... og så forfra igen: første udkast, andet udkast ...

Ikke hvert ord kan være lige godt fra starten, men intet ord kan redigeres, før det er nedfældet. Flere traditionelle forfattere førte dagbog over deres produktion. Jeg selv har en svaghed for regneark.

 

   11. juli 2017. Findes der vel bedre end god gammeldags forfatteromantik: at sidde ved sit gamle hakkebræt af en skrivemaskine og bogstaveligt høre teksten vokse med hvert anslag? Det praktiske arbejde går hurtigere ved min PC, men for at hjælpe inspirationen på vej fik jeg denne flotte plakat af mine sønner og svigerdøtre. Den hænger på væggen over min skriveplads, og når det skal være rigtig autentisk, bruger jeg Arabic Simplified Fixed som skrifttype.

 

   23. maj 2017. Kære dagbog. Sidste uge tilbragte jeg på Ørslev Kloster for at fortsætte arbejde på den krimi, som jeg enten kalder min 'Klosterkrimi' eller 'Den hvide dame'. At fortsætte betød i dette tilfælde, at jeg startede helt forfra med en ny gennemskrivning. Hvilket var tiltrængt. Og nyttigt. Et eller andet siger mig, at jeg har fundet historiens rytme. Nu må vi se, om fornemmelsen holder denne gang, kære dagbog.

 

   2